Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer

ΠΜΣ Συμβουλευτική, Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Διά Βίου Μάθηση

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΜΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

#Κοπή Πίτας του ΠΜΣ (26/1/2024)

Κοπή πίτας για το ΠΜΣ Συμβουλευτική, Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Δια Βίου Μάθηση, σήμερα Παρασκευή, 26/01/2024. Στο φιλόξενο χώρο του καφέ Μyrtillo (Κοιν.Σ.Επ.) φοιτητές από όλα τα έτη, απόφοιτοι  και διδάσκοντες πέρασαν χαρούμενες και ξέγνοιαστες στιγμές. Την πίτα έκοψε η Διευθύντρια του ΠΜΣ Αικ. Αργυροπούλου η οποία ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους καλή και δημιουργική χρονιά.  Η βραδιά έκλεισε με την υπόσχεση να ακολουθήσουν και άλλες ακόμη πιο όμορφες συναντήσεις...

Θερμά συγχαρητήρια στον μεταπτυχιακό μας φοιητή Γεώργιο Γούλα και στη γραμματέα του ΠΜΣ Βακίνα Κρούσκου, που κέρδισαν το φλουρί...

Υγεία και ευτυχία σε όλους!

Δείτε αναλυτικό φωτογραφικό υλικό στο facebook μας

# Δεύτερη ημερίδα "Νέοι Ερευνητές στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό" - 16 Φεβρουαρίου 2024

Την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 9:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Διδασκαλείο Ελληνικής Γλώσσας , ΕΚΠΑ (Γεωργίου Χατζηδάκη – Πανεπιστημιούπολη, 157 72 Ζωγράφου) η  δεύτερη ημερίδα του ΠΜΣ «Συμβουλευτική, Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Διά Βίου Μάθηση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Φιλοσοφικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «Νέοι Ερευνητές στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό».

 

https://www.eds.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_anakoinosis/imerida_me_titlo_neoi_ereynites_ston_epaggelmatiko_prosanatolismo-1/

# Συμμετοχή αποφοίτων και εν ενεργεία φοιτητών στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας- 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θετικής Ψυχολογίας με θέμα: «Συναντήσεις-Αφηγήσεις-Προκλήσεις»

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 στο πλαίσιο του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Συμβουλευτικής Ψυχολογίας- 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Θετικής Ψυχολογίας με θέμα: «Συναντήσεις-Αφηγήσεις-Προκλήσεις», οι απόφοιτοι και εν ενεργεία φοιτητές του Μεταπτυχιακού μας Προγράμματος διοργάνωσαν Συμπόσιο με θέμα: “H επαγγελματική συμβουλευτική σ’ έναν κόσμο που αλλάζει: παρεμβάσεις με θετικό πρόσημο για τη ζωή και τη σταδιοδρομία”

Εισηγητές:

- Η βιώσιμη ανάπτυξη σταδιοδρομίας ως πηγή ευρύτερου νοήματος στη ζωή και τη σταδιοδρομία

Αικατερίνη Αργυροπούλου, Διευθύντρια ΠΜΣ

- Ιστορίες που ξεκλειδώνουν το μέλλον: η χρήση της αφηγηματικής προσέγγισης στη συμβουλευτική προσφύγων και μεταναστών

Ασπασία (Σίσσυ) Καραβία, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, MSc.

- Διερεύνηση της σχέσης μεταξύ της τυπολογίας της προσωπικότητας του Holland, των πέντε μεγάλων διαστάσεων της προσωπικότητας και της επαγγελματικής προσαρμοστικότητας σε άτομα υπό απεξάρτηση: Προγνωστικοί Δείκτες Απασχόλησης στην Επαγγελματική Συμβουλευτική

Ολυμπία Χαϊδεμενάκη, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, Τελειόφοιτη Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια ΠΜΣ

- Οι σύμβουλοι αφηγούνται επαγγελματικές διαδρομές, οι μαθητές αγκαλιάζουν την πρόκληση

Πηνελόπη (Νέλλη) Μπέλκη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, MSc.

# Συμμετοχή των μεταπτυχιακών φοιτητών μας σε εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις

Δράση Αλληλεγγύης και διασύνδεσης με την τοπική κοινότητα

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και  οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες σε συνεργασία με το Εργαστήριο Συμβουλευτικής Επιστήμης και Επαγγελματικής Σταδιοδρομία του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν βιωματικό εργαστήριο επαγγελματικής συμβουλευτικής στο Δίκτυο Αλληλεγγύης των Κοινωνικών Ιατρείων Αθήνας, με στόχο την πληροφόρηση και την ενδυνάμωση ως προς τον σχεδιασμό της στρατηγικής τους και τους τρόπους αναζήτησης εργασίας των εξυπηρετούμενων του Δικτύου.

Εθελοντικές δράσεις παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι μεταπτυχιακοί μας φοιτητές και οι μεταπτυχιακές μας φοιτήτριες σε συνεργασία με το Εργαστήριο Συμβουλευτικής Επιστήμης και Επαγγελματικής Σταδιοδρομία του ΕΚΠΑ παρείχαν υπηρεσίες επαγγελματικής καθοδήγησης και πληροφόρησης μέσω ομαδικών συνεδριών δια ζώσης ή από απόσταση στους μαθητές και τις μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

  1. 30 & 31.01.2023: Διαδικτυακή Ενημέρωση από πενταμελή ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών σε μαθητές Β΄ και Γ΄ Λυκείου του ΓΕΛ Χαϊδαρίου.
  2. 15.03.2023: Ενημέρωση Ευαισθητοποίησης μαθητών Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά «Saint-Paul».
  3. 16 & 20.03.2023: Διαδικτυακή Ενημέρωση από τετραμελή ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών σε μαθητές Β΄ και Γ΄ Λυκείου του ΓΕΛ Θάσου.
  4. 20 Οκτωβρίου 2022: Διά ζώσης ενημέρωση από τετραμελή ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών σε μαθητές Β΄ και Γ΄ Λυκείου του ΓΕΛ Κυθήρων.
  5. 28 Μαρτίου 2023: Διά ζώσης ενημέρωση από τετραμελή ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών σε μαθητές Β΄ και Γ΄ Λυκείου του ΓΕΛ Σύρου.

 

 

# "Γίναμε και πάλι παιδιά... Εξεταστική τέλος"

Με μια ωραία πρωτοβουλία των πρωτοετών μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών μας ολοκληρώθηκε η εξεταστική του Β Εξαμήνου : 

"Γίναμε και πάλι παιδιά»…Εξεταστική τέλος!

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Α’ έτους του Π.Μ.Σ «Συμβουλευτική, Επαγγελματικός Προσανατολισμός & Διά Βίου Μάθηση» συμφοιτητές και καθηγητές συναντηθήκαμε, συνομιλήσαμε…χαρήκαμε, τραγουδήσαμε …και γίναμε για λίγο και πάλι παιδιά!

Στο δροσερό κήπο του Myrtillo Cafe (ΚΟΙΝΣΕΠ ένταξης) για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες αλληλεπιδράσαμε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τους εργαζόμενους που μας φρόντισαν και μας εξυπηρέτησαν τόσο καλά!

Όταν από τη θεωρία περνάς στην πράξη όλα αποκτούν νόημα διαφορετικό. Η συμπόρευση, η συμπερίληψη, η ενσυναίσθηση, η δημιουργικότητα, ο διάλογος, η τέχνη, η συμβουλευτική σταδιοδρομίας μας κάνουν όλους πιο δυνατούς.

Έμπνευσή μας είναι η ομαδικότητα! Συνεχίζουμε λοιπόν δυναμικά, σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματά μας !

Ευχαριστούμε τους Καθηγητές που βρέθηκαν μαζί μας, την κα Αργυροπούλου, την κα Σαμαρά, τον κ. Βέρδη αλλά και όσους καθηγητές/τριες κατά τη διάρκεια της χρονιάς στάθηκαν πλάι μας.

Ευχαριστούμε τη Γραμματεία του Π.Μ.Σ, την κα Κρούσκου και την Κονταξή.

Ευχόμαστε στους μαθητές/τριες που συμπληρώνουν αυτές τις μέρες το Μηχανογραφικό τους να λάβουν τις σωστές αποφάσεις νιώθοντας ελεύθεροι να δηλώσουν Σχολές που θα τους δώσουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε τομείς που ονειρεύονται!

Καλό καλοκαίρι"

www.facebook.com/profile.php

# Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα "Νέοι Ερευνητές στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα των μεταπτυχιακών μας φοιτητών με τίτλο: «Νέοι Ερευνητές στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό». Πλήθος κόσμου μας τίμησε με την παρουσία τους. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, τα μέλη ΔΕΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης ΣΥΕΠ του ΕΟΠΠΕΠ, τους Διδάσκοντες του ΠΜΣ και καθέναν από εσάς που παρακολουθήσατε επειδή ενδιαφέρεστε για το αντικείμενο της Συμβουλευτικής και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Ιδιαίτερα συγκινητική για όλους μας ήταν η στιγμή που τιμήθηκαν οι Καθηγητές κ. Κασσωτάκης, κ. Γενά και κ. Πασιάς. 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100055176505665

 

 

# Ημερίδα Μεταπτυχιακών Φοιτητών «Νέοι Ερευνητές στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό».

Την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 9:30 π.μ. στο Διδασκαλείο Ελληνικής Γλώσσας , ΕΚΠΑ (Γεωργίου Χατζηδάκη – Πανεπιστημιούπολη, 157 72 Ζωγράφου) θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα του ΠΜΣ «Συμβουλευτική, Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Διά Βίου Μάθηση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Φιλοσοφικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «Νέοι Ερευνητές στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό».

Πρόγραμμα Ημερίδας   

** hub.uoa.gr/counseling-professional-guidance-and-lifelong-learning/